Fietsen is een van de meest populaire vormen van vervoer en recreatie ter wereld. Er zijn verschillende soorten fietsen die zijn ontworpen voor verschillende doeleinden, zoals snelheid, comfort, terrein, stijl en budget. In dit artikel zullen we enkele van de meest voorkomende soorten e-fietsen bespreken. Elektrische fietsen zijn voorzien van een elektrische motor die kan worden gebruikt om de berijder te helpen bij het trappen. Ze zijn perfect voor mensen die lange afstanden moeten afleggen of die moeite hebben met trappen op heuvelachtig terrein.

  • Stadsfietsen: Stadsfietsen zijn ontworpen voor stadsverkeer en zijn meestal voorzien van comfortabele zitposities en brede banden. Deze fietsen zijn perfect voor korte afstanden en hebben meestal versnellingen om te helpen bij het beklimmen van heuvels. Ze zijn vaak voorzien van manden, bagagedragers en verlichting om het transporteren van boodschappen of andere benodigdheden gemakkelijker te maken.
  • Racefietsen: Racefietsen zijn ontworpen voor snelheid en efficiëntie en worden vaak gebruikt voor wedstrijden en lange afstandstochten. Ze hebben een lichtgewicht frame, smalle banden en een aerodynamische houding voor maximale snelheid. Deze fietsen hebben vaak vele versnellingen om de berijder te helpen bij het trappen met hoge snelheden.
  • Mountainbikes: Mountainbikes zijn ontworpen voor off-road terrein en hebben brede, dikke banden voor extra grip en vering voor schokabsorptie. Deze fietsen zijn perfect voor het rijden op onverharde paden en rotsachtig terrein en hebben vaak veel versnellingen voor het beklimmen van steile hellingen.
  • Hybride fietsen: Hybride fietsen combineren eigenschappen van stadsfietsen en mountainbikes. Ze hebben brede banden en een rechte, comfortabele zitpositie van een stadsfiets, maar hebben ook versnellingen en een lichtgewicht frame dat lijkt op een mountainbike. Deze fietsen zijn perfect voor algemeen gebruik en kunnen zowel op de weg als op onverhard terrein worden gebruikt.

Populaire fietsmerken in Nederland

Er zijn veel fietsmerken op de markt, maar de meest populaire fietsmerken in Nederland zijn Gazelle, Sparta, Batavus, Giant, Cortina, Koga, Pointer, Cube, Stella en Amslod. Er zijn veel fietsmerken die geschikt zijn voor lange afstanden. Volgens onderzoek zijn de Urbanbiker Viena, Vogue Elektrische fiets Basic dames, Legend Siena (vouwfiets), Ecobike X-cross (heren) en Legend Milano 10.4ah (dames) de beste fietsen voor lange afstanden. Er zijn veel fietsmerken die geschikt zijn voor off-road fietsen. Enkele van de meest populaire fietsmerken in Nederland zijn Trek, Cube, Giant, Specialized, Scott, Merida, Koga, Bulls, Cannondale en Lapierre.

Kinderfietsen kopen

Kinderfietsen zijn er in verschillende maten en soorten. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen, zodat uw kind veilig en comfortabel kan fietsen. De meest voorkomende maten zijn 12, 16, 18 en 20 inch. Er zijn veel verschillende merken kinderfietsen, waaronder Alpina, Cortina, Loekie, Puky, Sparta, Batavus, Gazelle, Giant, Koga, Cube, Bulls en nog veel meer.  De juiste maat kinderfiets is afhankelijk van de lengte van uw kind. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende maten en de bijbehorende lengte:

  • 12 inch: 95-105 cm
  • 14 inch: 100-115 cm
  • 16 inch: 105-120 cm
  • 18 inch: 110-125 cm
  • 20 inch: 115-130 cm