Bij elektrische bakfietsen wordt vaak gedacht aan het transporteren van kleine kinderen. Hoewel bakfietsen hier veel voor worden gebruikt, kunnen ze op nog veel meer gebieden worden toegepast. Zo kunnen ze ook gebruikt worden voor zakelijke doeleinden en om boodschappen te doen. In deze blog gaan we hier dieper op in en laten we je zien hoe veelzijdig elektrische bakfietsen wel niet zijn!

Kindertransport

Zoals hierboven al is gezegd worden bakfietsen vaak gebruikt om kleine kinderen te vervoeren. Ten opzichte van een kinderzitje achterop de fiets, heeft een bakfiets als voordeel dat je zicht kan houden op je kind en het biedt ook stabiliteit. Daarnaast maakt het het mogelijk om meer dan één kind te vervoeren. Specifiek een elektrische bakfiets heeft dan weer als voordeel dat het door de trapondersteuning een stuk minder inspanning kost om met kinderen te fietsen.

Boodschappen

Elektrische bakfietsen zijn niet alleen geschikt om kinderen mee te vervoeren, maar bijvoorbeeld ook boodschappen! Vooral voor grote boodschappen is het een ideale oplossing. Doordat je alles in de bak kan plaatsen, hoef je niet langer met zware tassen aan je stuur te slingeren, wat bovendien erg gevaarlijk kan zijn. Daarnaast is het ook een duurzame oplossing. Je hoeft namelijk niet langer de auto te pakken, wat een stuk beter is voor het milieu. 

Vrijetijdsactiviteiten 

Elektrische bakfietsen kunnen ook worden gebruikt voor recreatieve doeleinden. Wanneer je er een dagje op uit wilt trekken met de familie, is een bakfiets ideaal geschikt om alle benodigdheden in te doen. Wanneer je bijvoorbeeld gaat picknicken kan al het eten veilig in de bak worden gezet, of wanneer je een dagje naar het strand gaat kunnen zelfs strandstoeltjes en parasols erin worden opgeborgen. 

Zakelijk gebruikt

Maar niet alleen voor recreatie biedt een elektrische bakfiets een oplossing, maar ook voor zakelijk gebruik. Zo kunnen bakfietsen gebruikt worden voor het bezorgen en leveren van goederen. Zoals eerder gezegd zijn elektrische bakfietsen een duurzamer alternatief ten opzichte van auto’s. Dit is iets wat klanten zeker zullen waarderen en dus een manier om je te onderscheiden van de competitie. Bovendien ben je in grote steden vaak een stuk sneller met een fiets doordat je minder last hebt van files.

Denk je door deze blog nou dat een elektrische bakfiets ook de oplossing is voor jouw problemen, kijk dan eens naar het ruime aanbod aan elektrische bakfietsen van Matrabike