De elektrische fiets is vandaag de dag populairder dan ooit. De coronatijd heeft gezorgd voor een flinke verkoop boost. Zo zijn er in 2020 ruim 30% meer elektrische fietsen verkocht dan het jaar ervoor. En dat is niet zo gek, door Corona waren we veelal aan huis gekluisterd, zo waren sportscholen dicht en konden we onder andere niet op vakantie. Hierdoor zijn veel mensen gaan wandelen en fietsen. Doordat vakanties niet mogelijk waren, investeerden veel mensen hun geld in elektrische fietsen.

Recordverkopen elektrische fiets

Mede door corona is de verkoop van elektrische fietsen tot recordhoogte gestegen. Zo steeg in 2020 de verkoop van elektrische fietsen met ruim 30% naar 547.000 stuks. Dit is bijna de helft van het totaal aantal verkochte fietsen van dat jaar. Dit droeg mede bij aan een recordomzet van 1,65 miljard, wat een verdubbeling betekent van de omzet van 10 jaar geleden. De verwachting is dat dit de komende jaren alleen nog maar meer zal gaan stijgen.

Populaire elektrische fietsen

Zoals gezegd zijn elektrische fietsen populairder dan ooit. Naast de gangbare elektrische dames- en herenfietsen worden de unieke, designmodellen steeds populairder. Zo produceert het merk VanMoof unieke, herkenbare elektrische fietsen die goed te onderscheiden zijn van de rest en mede hierdoor enorm populair zijn.

Vooral bij jonge ouders is de elektrische bakfiets enorm populair. In plaats van de auto te gebruiken, kiezen veel jonge ouders ervoor om hun kinderen met de elektrische bakfiets naar school te brengen. Door de elektrische ondersteuning kost dit nagenoeg geen energie.

Ook de elektrische fiets met dikke banden, ook wel bekend als een elektrische fatbike is enorm populair. Vooral bij jongeren in de grote steden is de elektrische fatbike door zijn unieke verschijning enorm populair. Waar het lijkt dat de dikke banden zorgen voor extra frictie en dus zwaarder trappen, maakt de elektrische ondersteuning dit weer heel licht.

Andere populaire elektrische vervoersmiddelen

Naast elektrische fietsen worden ook andere elektrische vervoersmiddelen steeds populairder. Hoewel het officieel nog verboden is op de openbare weg, kiezen mensen er steeds vaker voor om zich middels een elektrische step te verplaatsen. Steppen met een elektrische step kost weinig tot geen energie en je kunt er zelfs snelheden van 25 kilometer per uur mee behalen. Niet gek dus dat elektrische step erg populair is bij vooral jongeren.